Тачно на годишњицу отварања, 5. октобра 2018. године обележен је први рођендан ПромекЛаб лабораторије. Том приликом нашу школу посетили су челници Промека, Лука Нанети и Милан Костић, као и њихови радници, а наши некадашњи ученици. У гостима нам је био и председник општине Игор Матковић као и други представници Локалне самоуправе, чланови Школског одбора, Савета родитеља...

Ту су били многи наши ученици и њихови родитељи. Локални медији су све то пропратили. Директорка Мирјана Шљиванчанин обратила се присутнима, осврнувши се на протеклу школску годину и успехе постигнуте у њој. Сем на унапређење наставе (које је постигнуто отварањем поменуте лабораторије), поносна је и на опрему која је набављена у протеклој школској години, а то су две „паметне“ табле које ће такође осавременити рад у школи. Једна је већ раније набављена, тако да их сада имамо три. Поменула је успехе наших ученика на такмичењима, посебно успех на Републичком такмичењу фризера и у оквиру Обласног такмичења из области машинства. Најавила је и радове који би зграде школе и школска дворишта претворили у још лепши простор за учење и напредовање. Захвалила се ПРОМЕКУ на успешној сарадњи и несебичној подршци. Рекла је да је ПРОМЕКЛАБ лабораторија допринела квалитетнијој настави и нагласила да је пример одличне праксе то што наши ученици треће и четврте године смера машински техничар за компјутерско конструисање одлазе у ПРОМЕК на праксу, а најбољи остају преко лета да раде и та је пракса плаћена. Директорка је истакла да су ученици много озбиљнији након оваквог вида сарадње и одговорнији и према школским обавезама и инвентару како на послу, тако и у школи.

Дала је реч Луки који је подсетио присутне да су у протекле две године укупно 15 ученика обављала праксу у фирми, а да је њих четворо након завршене школе остало тамо и да ради. Рекао је да се радује даљој успешној сарадњи. Након уводног дела, позвали смо госте да погледају шта су то наши ученици научили да раде. Демонстрирали су вежбу из мерења и то ученици четвртог разреда који су завршили обуку у претходном циклусу у Промеку. Користили су различита мерила: микрометар, кљунасто помично мерило и алтиметар. Инструменти су различите тачности. Од кљунастих мерила, користили су мерило са сатом и дигитално мерило. Мерења су извршена на комадима који су израђени у радионици Промека, тј. представљају производни асортиман фирме Промек. Вежбе су пратили ученици трећег разреда који ће ове године обављати практичну наставу у Промеку и којима је ово била кратка обука за извођење практичне наставе.

Најслађе смо оставили за крај. Угашена је свећица и послужена рођенданска торта. Сви заједно пожелели смо још успешнију школску годину.

{phocagallery view=category|categoryid=42|limitstart=0|limitcount=0}