У четвртак, 22.12.2016. године, са почетком у 11 часова у нашој школи одржано је традиционално школско такмичење фризера.

Учесници су били ученици другог и трећег разреда образовног профила женски фризер. Из другог разреда то су биле Катарина Миленковић, Сузана Николић, Силвана Новаковић и Јелена Радовановић. Из трећег разреда такмичили су се Милош Блажић, Милена Живановић, Александра Марковић, Јелена Миловановић, Виолета Милошевић и Кристина Савић. Модели су биле ученице првог и другог разреда.

Припрема за ово такмичење почела је одмах након почетка школске године на часовима додатне наставе из практичне наставе са технологијом рада, али су се ученици интезивније припремали током новембра и децембра, како на часовима додатне, тако и на часовима редовне наставе.

Као и сваке године, такмичари су сами бирали своје моделе, а основни критеријум јесте дуга и здрава коса. Задатак су биле вечерње и фантазија фризуре или чак код неких такмичара помало од обе – коктел вечерње и фантазија фризуре.

Овога пута њихове професорке које су имале задатак да оцене, бодују фризуре, биле су на великим мукама, јер су апсолутно сви такмичари били јако добри, сви су истакли свој професионализам и у питању су биле само нијансе између њих. Ученици треће године признају да је конкуренција била јака, односно да њихове млађе колегинице нису ни по чему заостајале за њима. Та разлика између друге и треће године била је до сада уочљивија.

Ово занимање је познато по креативности и такмиче се они који су талентовани, вредни и имају развијену машту. Учесници су сами, у ходу, добијали инспирацију, идеје... Сваки пут се трудили да буду све бољи, фризура што уреднија, самим тим савршенија, а у свему су им помагале, исправљале понеку грешку, сугерисале и саветовале њихове наставнице Нада Јанаћковић и Наташа Аврамовић. Овог пута имале су и несебичну подршку колеге Бранислава Зарића који је у нашој школи провео више од годину дана. Такмичари истичу да су им  његово искуство и савети доста помогли.

Прво место освојила је Александра Марковић, друго Кристина Савић, а треће Јелена Миловановић. Александра и Кристина не крију одушевљење што ће ове године нашу школу представљати на Републичком такмичењу које ће се одржати у Новом Саду. Александра каже да је имала велику трему и била је уплашена, али ће дати све од себе да у Новом Саду постигне што боље резултате.

{phocagallery view=category|categoryid=3|limitstart=0|limitcount=0|displayimgrating=1}