Представници Министарства унутрашњих послова у Великој Плани, су ученицима завршних разреда Техничке школе "Никола Тесла", 19. априла 2024. године, у просторијама ПромекЛаб-а, одржали предавање о вожњи у алкохолисаном стању, прослави матуре и наркотицима.

1

Капетан полиције Његош Недељковић и поручник Драган Недељковић су матурантима говорили о безбедности у саобраћају, важности везивања појаса, као и последицама несавесне вожње. Предавање је било праћено сликама и краћим видео записима-филмовима који су били веома упечатљиви. Посматрајући са којом пажњом су ученици пратили само предавање, видело се да овакав приступ у предавању допире до свести ученика.

2

Наша школа је желела да у сарадњи са родитељима матурантима пружи подршку у доношењу добрих и савесних одлука, те су на ово предавање позвани и представници родитеља у Савету родитеља.

3

Инспектор ОЗСК ПС Велика Плана, Раде Стојиљковић је говорио о искушењима младих, првенствено о коришћењу алкохола и наркотика и како рећи не и одупрети се истима.

4

На самом крају предавања, матурантима се обратио и школски полицајац Ранко Јањић, који је посебно скренуо пажњу на безбедност прославе матурске вечери, обзиром да се дешава много саобраћајних незгода управо тада услед несавесне вожње. Цело предавање је било прожето примерима из свакодневног живота и указивањем на значај безбедности свих учесника у саобраћају, што је било врло корисно за наше ученике.

5

Имајући добробит ученика у виду, наша школа планира да настави са оваквим и сличним предавањима и у будућности.