Током фебруара 2024. године наш ''Жирафећи тим'' потписао је уговор са Фондацијом Ана и Владе Дивац за реализацију пројекта ''Омладински клуб тесла''. Донација омогућава набавку 28 конференцијских столица.

За преостали износ средстава конкурисали смо на конкурсу Београдске отворене школе (БОШ) у оквиру пројекта ''ЕУ за тебе''.
Фондација Дивац потписала је уговоре са 10 неформалних група младих који ће бити подржани у оквиру Омладинских фондова. Пројекти вредности до 100.000 динара биће реализовани на територији општина Обреновац, Прокупље, Зајечар, Владичин Хан, Велика Плана и Костолац и имају за циљ побољшање живота младих повратника у најразличитијим областима: активизма и волонтеризма, антидискриминације, културе, спорта, повезивања и умрежавања, здравља, посебно менталног здравља, безбедности, образовања и каријерног вођења, запошљавања и слично.
Већина подржаних пројеката бити имплементирана у сеоским срединама и млади повратници ће имати прилику да у наредним месецима побољшају своје услове за живот у заједницама кроз реновирања простора за младе, сређивање спортских терена и организовање догађаја.
Пројекат Омладински фондови има за циљ повећање учешћа младих особа повратника кроз доделу бесповратних новчаних средстава за иницијативе које покрећу и воде млади. Омладински фондови се реализују у оквиру пројекта Немачке развојне срадње ''Перспективе за младе у руралним срединама у Србији'' који спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије.

Погледајте албум са фотографијама ОВДЕ.