Поводом Светског дана толеранције, у оквиру пројекта „Научимо жирафећи језик! Обука младих за примене техника ненасилне комуникације и мирно решавање сукоба“, а коју спроводи удружење „Свет речи“ из Велике Плане уз подршку Министарства туризма и омладине и Екуменске иницијативе жена, у нашој школи одржана је манифестација „Љубављу до толеранције“.

Чланови Жирафећег тима су са ментором Маријом Пантовић направили и у ходнику школе поставили пригодан пано са порукама подршке својим вршњацима. Такође, у холу школе постављен је и сандучић у који су ученици и наставници могли да убацују и сопствене поруке подршке, које су касније биле помешане и насумично подељене ученицима.

У ову акцију укључили смо и колеге разредне старешине које су на својим часовима са ученицима спровели анкету о толеранцији и дискриминацији у школи.
Обележавању Светског дана толеранције свој допринос је дала и наставница Светлана Радојковић, која је током својих часова одржала радионице на тему толеранције и са ученицима I-5 направила још један пано на ову тему.
Ученици наше школе су радо учествовали у овим активностима и једни другима су писали веома лепе и креативне поруке, од којих смо овде само неке издвојили.

Погледајте албум са сликама ОВДЕ.