Ученици наше школе су са наставницама обележили Дан заштите животне средине, 5. Јун, тако што су на часу географије (наставница Гордана Мирчић) припремили презентацију о заштити животне средине и погледали су филмић о рециклажи лименки.

У оквиру ваннаставних активности посвећених еко школи, ученици су прикупили фотографије животиња, а затим су заједно обликовали пано који је постављен у еко кутку школе. На паноу су заштићене животиње  којима би требало посветити посебну пажњу  њиховој заштити. 

Шта је то адолесценција?

Зашто ми сви кажу – ма пусти га/пусти је, он/она је у пубертету? Можда ти је неко слично питање некада пало на памет...

Да ли учење заиста мора да буде и мучење? Ако не спадаш међу оне којима је учење омиљена активност (а таквих је мало), ако одлажеш све за последњи час, ако често помислиш ''Ма, поправићу оцене на крају године'', предлажем ти да погледаш материјал у прилогу.

9.5.2017.

Центар за едукацију и превенцију социјалне патологије „Доротеј” из Београдa уз подршку полицијске станице у Великој Плани, је 9.маја 2017. године одржао трибину о ризицима и заштити на интернету и друштвеним мрежама у оквиру пројекта ''Сто школа за детињство без бола''. Циљ овог пројекта је подизање свести код деце о опасностима које вребају са друштвених мрежа и превенција дигиталног насиља.