Планом уписа ученика у нову школску 2014/2015. годину, одобрен је упис следећих образовних профила:

  1. Машински техничар за компјутерско конструисање, 30 /2/ ученика
  2. Аутомеханичар/бравар, 15/15 ученика
  3. Електротехничар рачунара, 30 /2/
  4. Аутоелектричар, 30 ученика
  5. Женски фризер, 30 /4/ученика

Поред броја редовних ученика, у заградама је приказан број кандидата за ванредно школовање, који су старији од 17 година и нису до сада похађали средњу школу. За ове кандидате важе посебна правила код уписа: на почетку маја, своја документа: оверену фотокопију сведочанства о завршеном основном образовању, оверену фотокопију извода из матичне књиге рођених и молбу за упис, достављају Окружној уписној комисији у Смедереву. (У Техничкој школи се могу информисати о броју телефона и адреси)

Затим, обавезно се пријављују некој основној школи за полагање завршног испита, неопходно је да се изађе на сва три теста, без обзира који ће број поена остварити на тестовима, јер тада добијају уверење да су завршили основну школу и стичу услов да их Окружна уписна комисија посебним решењем распореди у тражену школу.

За ове кандидате је школовање бесплатно. Испите полажу у одређеним роковима (новембарски, јануарски, априлски, јунски и августовски). За сваки испит школа организује консултације са наставницима.

Ученици осмог разреда могу са својим родитељима да дођу у школу и распитају се о настави, погледају просторије школе и кабинете, виде у каквим се условима одвија настава и када тако буду информисани вероватно изаберу Техничку школу.