Пројекат „Матура 2018“

У Техничкој школи ''Никола Тесла'' у Великој Плани данас 22.05.2018. су припадници Полицијске испоставе у Великој Плани Његош Недељковић, помоћник командира Полицијске испоставе Велика Плана, Филип Јовановић – школски полицајац у ОШ ''Свети Сава'' и школски полицајац средњих школа Василије Стојковић организовали едукативну трибину намењену ученицима завршних разреда.

Трибина је одржана у склопу пројекта „Матура 2018“, а поводом завршетка школске године и предстојећих матурских прослава. Циљ пројекта је унапређење безбедносне културе матураната средњих школа и очување повољног стања безбедности за време матурских прослава и других школских манифестација.

Поред матураната (око 40), присуствовали су и директор школе Мирјана Шљиванчанин, као и наставници: Весна Ристић Милићевић, Зорица Марковић и Дејан Стојановић. Обрађене су теме о превенцији насиља, злоупотреби алкохола, опојних дрога и безбедном учешћу у саобраћају. „Циљ трибине, односно пројекта је да се ученицима средњих школа, матурантима повећа безбедност и да матурске и све остале манифестације које се одржавају у школама
протекну без инцидената“, рекао је Јовановић. Приказано је и више филмића који симулирају ситуације из саобраћаја, а разговарало се и
о конкретним примерима са смртним исходима из нашег окружења.

Закључак је да се после конзумирања алкохола не учествује у саобраћају у својству возача и да се и после минималних количина унетог алкохола у организам позове такси и безбедно стигне до куће.

MUP
MUP MUP
MUP
MUP MUP
MUP
MUP MUP
MUP
MUP MUP
MUP
MUP MUP