Позивамо све ученике, родитеље, наставнике и уопште све заинтересоване да погледају видео на овом линку. Реч је о пројекту „Гледај wебинар – буди безбедан“ који се реализује у сарадњи са Теленор фондацијом и који ће истовремено моћи да прати више од 150 школа, односно 7.500 ученика.

Неколико видео – пројекција се бави едукацијом о безбедности деце и намењене су и ученицима и одраслима. Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић састао се 24.11.2017. године са представником Фондације Тијана Јурић - Игором Јурићем где су том приликом разговарали о могућностима за заједничку сарадњу. Фондација Тијана Јурић већ има потписане споразуме о сарадњи са више министарстава.

Wебинари су намењени ученицима седмих и осмих разреда основних школа и ученицима првих и других разреда средњих школа. Циљ реализације пројекта је превенција насиља кроз информисање ученика, родитеља и наставника о опасностима које вребају у онлајн свету, на улици и у школи.

Наша школа није у овом пројекту, али сматрамо да вам оно што можете чути у оквиру ових видео-пројекција, може помоћи да боље разумете теме којима се баве и да заједно дамо допринос да наш и стварни и виртуелни свет буду безбедније место за све.