Извештај о спровођењу активности у оквиру Еко школе

Наша школа је ове школске године први пут прикључена еко школама тако да се нисмо баш ангажовали онако како би требало. Наставници су се укључивали у реализацију планираних садржаја, али то није било довољно да се све замишљено и оствари, али почели смо и већина планираног је остварена.

logoНаша школа је до сада учествовала у обележавању светских дана: река, здраве хране, климатских промена, планина, образовања из области  животне  средине, енергетске ефикасности - штедње енергије, вода.

Светски Дан здраве хране је представљен ученицима презентацијом а затим и паноом који је постављен у еко кутку школе. За Дан климатских промена је такође, постављен пано у холу школе.

За светски Дан образовања из области  животне  средине наставница Јелена Симић је са ученицима на часу урадила пано у облику дрвета на коме су ученици уписивали своје поруке, које су најпре представили својим друговима и другарицама у школи. Пано је постављен у еко кутку школе.

Шест наставника су у корелацији својих предмета: биологије и заштите животне средине, Светлана Радојковић,  електротехничке групе предмета Влада Петровић, Дарко Ивковић, Дејан Стојановић,Иван Миловановић и српског језика Јелица Милићевић, указало на значај очувања и штедње енергије. Припремљен је елаборат, као и презентација.

Светски Дан вода је обележен на часу Географије и екологије и заштите животне средине. Пано је постављен у еко кутку.

Формиран је Еко одбор у који су укључени ученици, наставници и људи из локалне средине који су на било који начин повезани са екологијом. (У прилогу је списак.)

Такође, на улазу у школску зграду је формиран Еко кутак у коме се објављују значајне информације о раду Еко школе. Садржаји су променљиви, па новији замењују раније постављене.

Није било заинтересованих ученика за учешће на конкурсу еко пакета, вип еко репортера и у оквиру еко баште.

Еко координатор

Мирјана Шљиванчанин, директорка

 

 eko pano1 300  eko pano2 300

 

Прилози:

David Bozovic I-3 Ekologija u mom kraju.pptx

Ekologija u mom kraju Andrija Kostic.ppt

Ekologija u mom kraju Jelena Zivkovic-1.ppt

Eko svest moje okoline.pptx

Sasa Rankovic Biologija.pptx

Презентација.pptx

Dan-zdrave-hrane.pdf

Ozonski-omotac-lat.pdf

REZULTATI-eko-upinik.pdf

Еко-кодекс.pdf