среда, 12. децембар 2018.

У организацији општинске управе Велика Плана, у оквиру ''Попос''-а који финансира Јапанска амбасада, нашим ученицима II-5 и ученицима Гимназије је одржано предавање на тему ''Репродуктивно здравље''. Домаћин је била Гимназија, а наше ученике је пратила наставница и лекар Мира Живковић.

На почетку ове школске године, све школе су добиле упутство Министарства просвете, науке и технолошког развоја које нас, запослене у школама,  обавезује да појачамо свој рад у овој осетљивој области борбе против болести зависности, посебно дрога. У нашој школи, реализовали смо две едукативно - превентивне активности и то:

  1. Трибина за родитеље ученика првог разреда
  2. Радионица за ученике првог разреда

У Горењем Милановцу је 08.10.2018. године одржана годишња Конференција Међународног покрета еко школа у Србији чији смо званични члан од 2017. године. Била сам присутна као екокоординатор са Весном Станојловић. Представило се више еко школа: из Сомбора, Горњег Милановца. Чачка, и др.

Директорка школе Мирјана Шљиванчанин и педагог Мирјана Милановић су организовале овај семинар за 30 наставника Техничке школе. Семинар је одржан у просторијама школе, 18. марта а водитељи семинара су били професори са Универзитета Сингидунум из Београда. Семинар је био бесплатан.

У петак, 23. децембра 2016. године у нашој школској радионици у термину од 12 до 16 часова, одржаће се Сајам предузетништва.

Посетиоци ће бити у могућности да виде како наши ученици раде у својим малим предузећима. Надамо се да ће ученицима осмог разреда посета нашем сајму помоћи при доношењу одлуке - шта после основне школе?

Након завршетка сајма, следи детаљнији извештај.

Пожега 3. и 4.11.2016.

У ТШ у Пожеги пре више година уведено дуално образовање. Најцењенија занимања су: пословни администратор, туристички техничар и машински техничар. Матуранти по завршетку школе добијају посао.

Поводом Дана менталног здравља, 10.10.2016. године, вршњачки едукатори Техничке школе ''Никола Тесла'' заједно са вршњачким едукаторима ЕУШ ''Вук Караџић'' су одржали радионицу поводом вршњачке подршке адолесцентима.