Директорка школе Мирјана Шљиванчанин и педагог Мирјана Милановић су организовале овај семинар за 30 наставника Техничке школе. Семинар је одржан у просторијама школе, 18. марта а водитељи семинара су били професори са Универзитета Сингидунум из Београда. Семинар је био бесплатан.

Овај дан су наши ученици обележили са наставницом географије Горданом Мирчић. Четири ученице I-4 су направиле занимљив пано-дрво, који је смештен у еко кутку школе.

Поводом обележавања Светског дана вода (22. март), у школи је организовано предавање о заштити вода. Предавање је одржао Александар Величковић запослен у ЈКП ''Милош Митровић'' у Великој Плани, који је директно везан за производњу и дистрибуцију воде на територији општине Велика Плана.

Ученици образовног профила женски фризер су реализовали наставу прве помоћи у блоку, последње наставне недеље у првом полугодишту.

Прошлог децембра у нашој школи први пут је организован сајам предузетништва. Нашим ученицима овакав начин рада и презентовања њихових занимања учинио се занимљивим, те су се ове године показали у још бољем светлу. У петак, 23. децембра 2016. године у ТШ „Никола Тесла“ одржан је други по реду сајам предузетништва.

У петак, 23. децембра 2016. године у нашој школској радионици у термину од 12 до 16 часова, одржаће се Сајам предузетништва.

Посетиоци ће бити у могућности да виде како наши ученици раде у својим малим предузећима. Надамо се да ће ученицима осмог разреда посета нашем сајму помоћи при доношењу одлуке - шта после основне школе?

Након завршетка сајма, следи детаљнији извештај.

Данас 1.12. се обележава Светски дан борбе против сиде, а Србија га дочекује са 74 новооткривене заражене особе ХИВ-ом у првих шест месеци ове године.