Свако пролеће у нашој школи у знаку је разних такмичења. Овог пута имали смо, сем наших фризерки и машинаца и учеснике на такмичењима из историје, енглеског језика, као и на Књижевној олимпијади.

На општинском такмичењу из историје које је одржано 23. марта у нашој школи, представљали су нас Александар Николић, ученик II3 и Вељко Марисављевић ученик II1. Вељко је заузео треће место са 26 бодова, а Александар четврто са 24. бода, али су били испод линије неопходне за проходност на регионално такмичење. Спремали су градиво које је обухватало националну и општу историју од половине 19. века па све до Другог светског рата. Како њихова наставница, Мирјана Бојић, каже радили су марљиво и она је задовољна њиховим радом и резултатима.

Александар је, такође, представљао нашу школу и на Књижевној олимпијади и био најбољи у читавом другом разреду, само што му већ другу годину за редом недостаје поен да би се пласирао на виши ниво такмичења. Поред њега у такмичењу из књижевности учествовали су и Маринко Трпески, ученик II3 и Драгиша Мудринић, ученик првог разреда.

Техничка школа ''Никола Тесла'' у Великој Плани је била организатор Регионалног такмичења машинских школа, 20.04.2018. године.

У петак, 20. априла, наша школа организовала је 26. регионално такмичење ученика машинских школа Србије за област Исток. Ученици су се такмичили у компјутерској графици 2D, статици, моделирању машинских елемената и склопова, а техничари за компјутерско управљање у ручном и аутоматском програмирању струга и глодалице.

У петак, 20. априла, наша школа организује регионално такмичење за машинске техничаре и техничаре за компјутерско управљање за област Исток.

Ученици ће се такмичити у компјутерској графици 2D, статици, моделирању машинских елемената и склопова, а техничари за компјутерско управљање у ручном и аутоматском програмирању струга и глодалице.

Овогодишње републичко такмичење фризера одржано је 13, 14 и 15. априла у Нишу, а укупно је учествовало 12 школа са по два представника. Тема  ове године било је високо степенасто шишање и обликовање фризуре по сопственом избору, а други део задатка била је такмичарска пунђа бојена у две или три боје.

Дана 18.03.2018. у Смедеревској Паланци одржало се окружно такмичење из енглеског језика на коме су учестввовали ученици наше школе Милојковић Милена и Недељковић Петар из одељења IV/2.