среда, 12. децембар 2018.

У организацији општинске управе Велика Плана, у оквиру ''Попос''-а који финансира Јапанска амбасада, нашим ученицима II-5 и ученицима Гимназије је одржано предавање на тему ''Репродуктивно здравље''. Домаћин је била Гимназија, а наше ученике је пратила наставница и лекар Мира Живковић.

На почетку ове школске године, све школе су добиле упутство Министарства просвете, науке и технолошког развоја које нас, запослене у школама,  обавезује да појачамо свој рад у овој осетљивој области борбе против болести зависности, посебно дрога. У нашој школи, реализовали смо две едукативно - превентивне активности и то:

  1. Трибина за родитеље ученика првог разреда
  2. Радионица за ученике првог разреда

Техничка школа ''Никола Тесла'' је била домаћин ''Такмичарских дана младих предузетника иноватора'' у организацији Савеза проналазача Србије и Општине Велика Плана.

Наши ученици и ове године посетили су међународни конгрес и сајам козметике који је одржан у Београду 13.10.2018. године. Тек што су успешно припремиле и извеле ревију фризура за Дан школе, наше девојке из смера женски фризер упутиле су се у Београд не би ли виделе нешто потпуно ново, другачије, обрадовале себе неким новим производом или алатом.

Техничка школа је била домаћин окружног такмичења у футсалу 08.11.2018. године у спортској хали у Великој Плани, пошто је наша екипа претходно победила на општинском такмичењу.

У Горењем Милановцу је 08.10.2018. године одржана годишња Конференција Међународног покрета еко школа у Србији чији смо званични члан од 2017. године. Била сам присутна као екокоординатор са Весном Станојловић. Представило се више еко школа: из Сомбора, Горњег Милановца. Чачка, и др.

Веома смо поносни што се број ученика који сваког октобра посећују Сајам књига из године у годину повећава. Овогодишње октобарско поподне било је изузетно и због књига које смо купили и због сунчевих зрака који су нас пратили све време.