Техничка школа је била домаћин окружног такмичења у футсалу 08.11.2018. године у спортској хали у Великој Плани, пошто је наша екипа претходно победила на општинском такмичењу.

У Горењем Милановцу је 08.10.2018. године одржана годишња Конференција Међународног покрета еко школа у Србији чији смо званични члан од 2017. године. Била сам присутна као екокоординатор са Весном Станојловић. Представило се више еко школа: из Сомбора, Горњег Милановца. Чачка, и др.

Веома смо поносни што се број ученика који сваког октобра посећују Сајам књига из године у годину повећава. Овогодишње октобарско поподне било је изузетно и због књига које смо купили и због сунчевих зрака који су нас пратили све време.

Тачно на годишњицу отварања, 5. октобра 2018. године обележен је први рођендан ПромекЛаб лабораторије. Том приликом нашу школу посетили су челници Промека, Лука Нанети и Милан Костић, као и њихови радници, а наши некадашњи ученици. У гостима нам је био и председник општине Игор Матковић као и други представници Локалне самоуправе, чланови Школског одбора, Савета родитеља...

Сваке године на самом почетку слатке муке – шта одабрати, које текстове, драмске приказе за приредбу поводом Дана школе. Ове године одлучили смо да приредбу посветимо великану чије име школа носи. Никада до сада нисмо говорили њему у част, а толико нас је све задужио. Иако о Тесли сви све знају, решили смо да утврдимо градиво.

Још из 2007. године потиче сарадња са овим факултетом. Како су некада чињене и две посете годишње, ова сада била је тринаеста по реду. Није баксузна, напротив. Ове године сарадња је проширена јер су до сада ишли само ученици трећег разреда, а од ове године факултет ће посећивати и матуранти смера машински техничар за компјутерско конструисање.